Wat is PMU precies?

Is Micro-Pigmentatie veilig?

 

Micro-Pigmentatie heeft geen nadelige gevolgen. Het is volkomen veilig en zelfs mensen met huidallergieën kunnen de behandeling ondergaan. Er wordt met de allernieuwste apparatuur gewerkt, waardoor het bijna pijnloos is en er minder beschadigingen optreden dan het verleden. Hierdoor kan men de volgende dag gewoon weer aan het werk.

 

Wanneer bijwerken?

 

Het is nogal verschillend hoe lang iemand plezier heeft van zijn Micro-Pigmentatie. Meestal vervagen de kleuren na 1 à 2 jaar zodanig, dat een nieuwe behandeling gewenst is. Wilt u vervaging van de Micro-Pigmentatie voorkomen, is het zaak 1 x per jaar een korte nabehandeling te ondergaan. Tegen die tijd ontvangt u automatisch bericht van mij, met een speciale prijsaanbieding.

 

Intake:

 

Weet u nog niet zeker of Micro-Pigmentatie iets voor u is? Wilt u mij eerst beter leren kennen alvorens een afspraak te maken? Heeft u oude PMU die u gecorrigeerd wilt hebben? U kunt een consult afspraak maken van 15 minuten. Deze afspraak is gratis.

 

Tips:

 

- Gebruik arnica tabletjes tegen zwellingen, mocht je snel last hebben van opgezette ogen.

- Was u haar vlak voor de behandeling, want u moet de huid rond de behandelde plek, tot  4 dagen na de behandeling droog houden

- Laat eerst uw wimpers en/of wenkbrauwen verven

- Zorg ervoor dat u de behandeling een beetje handig in de agenda zet (dus niet vlak voor belangrijke dates)

- Laat u wenkbrauwen voor de behandeling mooi in model brengen d.m.v. epileren of harsen.

- Liefst 2 a 3 weken ervoor, geen zon op de behandelende plek.

- In de zomer factor 50 gebruiken, om verkleuring te voorkomen.

 

Hoe verloopt een behandeling?

 

U wordt geadviseerd om ruim 24 uur voor de behandeling en tot 8 uur na de behandeling geen bloedverdunners in te nemen, zoals aspirine, aspegic en sedergine. Pijnstillers met paracetamol zoals defalgaan, perddon en panadolzijn zijn wel toegestaan. Sommige medicijnen tegen acne, roacutané en eczeem maken de huid dunner. Het is in die gevallen beter en  aanbevolen eerst uw kuur af te maken, alvorens Micro-Pigmentatie aan te brengen. Ook alcohol werkt bloedverdunnend. Ik adviseer u daarom 24 uur vooraf aan de behandeling geen alcohol te gebruiken. Wanneer het bloed dun is, zal het pigment minder goed hechten. Voordat de Micro-Pigmentatie wordt aangebracht, wordt er een anamnese afgenomen.

 

Tijdens deze anamnese vult u een medische lijst in.

Er zijn n.l. aandoeningen waarbij het aanbrengen van Micro-Pigmentatie niet mogelijk is. Ook wordt er tijdens dit gesprek uitvoerig besproken wat voor kleur of vorm de klant wenst. Na 8 weken volgt de 2e behandeling. In sommige gevallen is er een 3e behandeling nodig. Er komen na de behandeling wat kleine schilfertjes op de huid, maar die verdwijnen na een paar dagen en zijn niet met het blote oog te zien. De kleur is de eerste 3 dagen (soms langer) wat donkerder, doordat een deel van de kleur in de opperhuid is opgenomen. Door natuurlijke afschilfering wordt de kleur lichter. Voor de wenkbrauwen kies ik de eerste keer vaak een tint lichter, voor diegene die het spannend vinden.

Het effect is dat u dan meteen prachtige wenkbrauwen heeft en er intussen aan kunt wennen. De 2e behandeling kiezen we dan vaak een tint donkerder. Maar alleen in overleg!

 

U krijgt een speciale gel mee, die u gedurende 4 a 5 dagen gebruikt op de behandelde plek. Ook dient u de huid tijdens deze dagen droog te houden rondom de behandelde plek.